Partners

Hogescholen

Het toegepast onderzoek in het project gebeurt in de eerste plaats door de deelnemende Nederlandse en Duitse hogeschool. In beide hogescholen werken de technische en logistieke afdelingen nauw samen om de interdisciplinaire uitdagingen aan te pakken.

Fontys

Fontys Hogeschool in Venlo is de lead partner van het project LOGwear. Het instituut voor Technologie en Logistiek (FHTenL) van Fontys Venlo zal met docenten en studenten uit zowel de technische als logistieke opleidingen een belangrijke en grote bijdrage geven aan het project.

HSNR / GEMIT

De hogeschool Niederrhein is de Duitse hogeschool die betrokken is als partner. Net als bij Fontys zijn zowel technische als logistieke teams betrokken in het project. In het bijzonder nehmen de volgende groepen deel aan het project: het Institute of Business Process Management en IT (GEMIT), het competence center FAST (onderzoek voor intelligente assistentiesystemen en technologieën), het departement of Industrial Engineering (Prof. Holger Beckmann Instituut GEMIT), het departement van textiel- en kledingstechnologie (Prof. Christoph Breckenfelder, competence center FAST) en het departement Elektrotechniek / informatica (Prof. Edwin Naroska, competence center FAST).

Partnerbedrijven uit de regio

KLG Europe - Venlo bv

KLG Europe bietet weltweit logistische Dienste und Services an. Am Standort in Venlo wird innerhalb des Projekts LOGwear die logistischen Prozesse auf die Realisierbarkeit und den Nutzen von Wearables getestet. Hierbei wird die Knowledge-Base als Grundlage genutzt. Anhand eines ausgewählten Prozesses wird die Implementierung einer Wearable-Lösung durchgeführt und evaluiert.

Helmut Beyers GmbH

Helmut Beyers GmbH is gespecialiseerd in de productie van elektronische compo-pen en complete systemen. In het project zullen enkele logistieke processen van Helmut Beyers worden geanalyseerd om vervolgens te onderzoeken of bepaalde wearables de processen kunnen optimaliseren. De knowledge base en referentie-architectuur worden gevalideerd en verder verfijnd door een concrete implementatie en evaluatie van een oplossing met wearables in een van de logistieke processen van Helmut Beyers.

imat-uve-gmbh

Imat-uve gmbh is een dienstverlener op het gebied van ontwerp / ontwikkeling en het testen van producten en materialen. Dit bedrijf zal informatie over haar logistieke processen delen en meewerken aan de realisatie van de knowledge base en referentie-architectuur.

Sponsoren van het project

Het project LOGwear wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland uitgevoerd en met ca. 1,1 miljoen € door de Europese Unie, het MWEIMH NRW en de Provincie Limburg gecofinancierd.

Interreg Deutschland Nederland

Het project LOGwear wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland

Euregio

Het project LOGwear wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland

Ministerium für Wirtschaft

Het project LOGwear wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland

Provincie Limburg

Het project LOGwear wordt in het kader van het INTERREG-programma Duitsland-Nederland