Update pilotprojecten: Wearable implementatie bij Helmut Beyers GmbH & KLG Europe Venlo BV

Bij de twee projectpartners Helmut Beyers GmbH en KLG Europe Venlo BV zijn in de afgelopen tijd processen geanalyseerd en geschikte wearables ter verbetering geselecteerd. Deze zijn ook al in een testomgeving getest en zijn nu om daadwerkelijk geïmplementeerd te worden.

Bij Beyers werd gekozen om het goederen ontvangst proces met behulp van wearables te verbeteren, omdat dit veel tijd kost en hier een grote kans op fouten is, die dan problemen in het hele proces kunnen veroorzaken. Het probleem is, dat de ontvangen producten niet allemaal met een interne barcode gekenmerkt zijn en bovendien heel lange artikelnummers hebben, zodat de medewerkers per artikel het juiste nummer zowel op het product als ook in het systeem moeten terugvinden en matchen, dat heel foutgevoelig is. Er is gekozen om de medewerkers te ondersteunen met een wearable computer, een ringscanner en een headset. Zo heeft de medewerker de mogelijkheid, mits deze aanwezig is, een barcode meteen in te scannen om het product te identificeren. Als dit niet het geval is, kan hij de nummer inspreken.

Bij KLG ligt de focus op het pick-proces en de reductie van procestijden. In de huidige situatie werken de medewerkers met een handscanner. Het nadeel is, dat ze hiermee maar met één hand kunnen werken of de scanner ergens neer moeten leggen. Vaak gebeurt het, dat ze deze dan vergeten en achteraf op zoek moeten gaan. Bovendien kost dit tijd en is ergonomisch gezien niet optimaal. Om het proces toekomstig te verbeteren, werden verschillende oplossingen getest: Een combinatie van ringscanner en armcomputer, een ProGlove – een handschoen met een geïntegreerde scanner – in combinatie met een armcomputer en een smart-glass. De oplossingen bieden verschillende voor- en nadelen, welke op het moment gediscussieerd worden om een keuze voor de implementatie te maken.